Smartwatch heeft de toekomst

De smartwatch wordt het verlengde van de smartphone. Door middel van draadloze techniek zal het kunnen communiceren met je smartphone. Zodoende kan je met je smartwatch bellen, muziek beluisteren/besturen en zelfs foto's nemen.


Smartwatch in het kort

Het lijkt misschien onhandig, een horloge waarop je kan smsen/emails lezen, maar de grote bedrijven geloven in het concept. Zowel Samsung, LG, Sony als Apple zijn met het idee aan de slag gegaan. Een smartphone is volgens hen niet genoeg. De smartwatch is een handige gadget voor bij de smartphone. Het werkt als volgt, middels draadloze NFC-communicatie techniek zal de smartwatch kunnen communiceren met de smartphone.

De smartphone geeft seintjes die het krijgt door aan de smartwatch. Zodoende kan er op de smartwatch niet alleen het tijdstip maar tevens de aanwezigheid van nieuwe emails/smsjes of telefoongesprekken worden geconstateerd.
Of dat nog niet genoeg is blijkt wel uit het feit dat er plannen zijn om een touchscreen op de smartwatch aan te brengen zodat op de horloge - want dat blijft het uiteindelijk - tevens emails/smsjes te lezen en zelfs te typen zijn.


Het praktisch nut van zo'n smartwatch?

Voor hardlopers is het verdraaid handig om te gebruiken, ze kunnen zonder hun smartphone uit hun zak te hoeven halen, zien hoeveel KM's zij hebben gelopen of zij kunnen gemakkelijk via de smartwatch een ander nummer uit de oordopjes laten komen.
Doordat de smartphone in veel gevallen nu in de broek of tas kan blijven is de kans op diefstal kleiner in drukke en openbare gelegenheden.